Online muziekles

Online muziekles, Distance Learning

Online muziekles via internet met computer en webcam. Het zogenaamde “Distance Learning” maakt het tegenwoordig mogelijk om op afstand thuis muziekles te krijgen. Allereerst is een webconferencingprogramma zoals Skype nodig. Hiermee wordt het visuele contact gemaakt met behulp van een webcam. Voor het audiocontact zijn er meerdere mogelijkheden. Allereerst de audio van Skype, dit wordt vaak gebruikt voor muziekles. Sinds enige jaren is er echter ook de mogelijkheid om met een speciaal interface, een jamLink, te gebruiken voor het audiogedeelte. jamLinkHet is een innovatieve Amerikaanse uitvinding die zorgt voor een uitstekende geluidskwaliteit zonder vertraging over internet, waardoor samenspelen mogelijk wordt over een afstand van meer dan 800 km. Het gebruik van dit interface is relatief eenvoudig en zorgt voor een extra dimensie tijdens de muzieklessen. Samenspelen op afstand met het gevoel alsof je naast elkaar zit te spelen… Naast deze mogelijkheden om interactief contact te maken wordt er ook regelmatig gebruik gemaakt van online lesvideo’s. (Lees hier een artikel uit de Balkster Courant)

Wat is er nodig voor Distance Learning?

Een computer met internetbrowser, webcam, headset of losse koptelefoon en microfoon, internetverbinding met minimaal 1 mb upload, skype. Extra optie is het gebruik van het interface, een jamLink, waarop je een keyboard, of een acoustische piano met microfoon kan aansluiten. Het jamLink interface is eenvoudig aan te sluiten en kan voor muziekles  bij mij worden gehuurd. Zie links op de foto.

_MG_2447

Neem voor vragen contact op en test de mogelijkheden uit.                                                        willemaukema@gmail.com      tel. nr 0514 531586