Nieuws

Europapa

Joost Klein vertegenwoordigt Nederland met ‘Europapa’ op het Eurovison Songfestival in mei 2024. Voor uitgeverij Ferskaat maakte ik er een arrangement van voor HaFaBra.

Bigband Cue Concertregistratie 

‘Vierd Blues’ Tijdens mijn laatste concert met Bigband Cue in november 2021 in Theater Sneek. Op mijn Youtube kanaal staan meer opnames. 

La leçon particulière

Voor uitgeverij Ferskaat arrangeerde ik ‘La leçon particulière’, een ‘Chanson Balladée’ van Francis Lai. Deze filmmuziek uit de jaren 60 is bekend geworden op Tik Tok.

Night of the Koemarkt jubileum zomer-editie Heerenveen

Ook dit jaar schreef ik weer de arrangementen voor The Night of the Koemarkt in Heerenveen. Deze keer is er een jubileum zomer-editie van dit grandiose promsconcert. Op 24 juni 2023 was het de 25e editie met o.a. Martin van der Starre, Tim Douwsma Tessa Sunniva en Henk Poort. Door de jaren heen hebben veel bekende artiesten opgetreden in Heerenveen waarvoor ik voor brassband Pro Rege met een begeleidingsband de afgelopen 15 jaren de arrangementen schreef. zie hier. The Night of the Koemarkt is het grootste vrij toegankelijke muziekevenement van Friesland waar ieder jaar duizenden bezoekers op af komen.

Night of the Koemarkt

Muziektheater Beammebern

Voor de muziektheatervoorstelling Beammebern in Workum arrangeerde ik een aantal muziekstukken voor Brassband Crescendo. De voorstellingen zijn op 16,17 en 18 september 2022 in Park Workum.

DE DIEPTE

Voor uitgeverij Ferskaat arrangeerde ik ‘De Diepte’ waarmee S10 Nederland vertegenwoordigde op het Songfestival 2022.

BIGBAND CUE

Na 35 jaar Bigband Cue te hebben geleid heb ik op 14 november 2021 met een concert in Theater Sneek afscheid genomen van de band. Ooit begonnen als bigband van de muziekschool in Koudum is het uitgegroeid tot een semiprofessionele band met zowel professionele muzikanten als de betere amateurs in Friesland. Door de jaren heen heeft Bigband Cue veel muzikanten geïnspireerd om het muziekvak in te gaan. Met heel veel plezier heb ik met Cue en zangeres Jannie Brandsma muziek gemaakt. Vanaf nu ga ik me richten op nieuwe muzikale avonturen.

Bigband Cue

Dance Explosion

Op 22 en 23 juni 2019 speelde Bigband Cue op de jaarlijkse uitvoeringen van Dance Explosion, de dans afdeling van Kunstencentrum Atrium onder leiding van Raymond Guzman, in de grote zaal van Theater Sneek.

Arcade

Voor uitgeverij ‘Ferskaat’ arrangeerde ik ‘Arcade’ waarmee Duncan Laurence Nederland vertegenwoordigt op het Eurovision songfestival 2019. Het arrangement is voor hafabra en te bestellen bij uitgeverij Ferskaat.

Sneeker Gala

Op 7 juni was 2019 Bigband Cue begeleidingsorkest op het Sneeker Gala in de grote zaal van Theater Sneek. Op deze avond waren er optredens van  cliënten van Talant en Philadelphia samen met Bigband Cue als solist, in een koor, slagwerkgroep of vlaggengroep.

Voor deze samenwerking maakte ik vier arrangementen. De presentatie was in handen van Tamara Schoppert.

Rockopera Tommy

In september 2018 speelde Bigband Cue samen met 8501 Indie uit Joure de muziek tijdens de voorstellingen van Rockopera ‘Tommy’ in Park Heeremastate in Joure. De Rockopera werd in het kader van CH2018 bewerkt en uitgevoerd in het Fries met o.a. acteur Theun Plantinga. Samen met Arjan Kiel arrangeerde ik de muziek voor de blazers van Bigband Cue.

Jack Bottleneck project

In februari 2018 maakte Bigband Cue CD opnames in studio Hitfabryk met Jack Bottleneck.    Hier alvast een voorproefje van deze nieuwe samenwerking.

Bigband Cue in Noardewyn, Omrop Fryslân live tv en radio

Op 10 november 2017 speelde Bigband Cue o.a. met Jack Bottleneck in ‘Noardewyn’, van Omrop Fryslân, live tv en radio. Hier een impressie van het optreden: