CV

Docerend en Uitvoerend Musicus | Docent Keyboards en Piano | Dirigent | Arrangeur

Over Mij

Ik ben een gepassioneerde musicus en docent met een brede ervaring in zowel uitvoering als educatie. Mijn achtergrond omvat een studie aan de MPA in Leeuwarden en het Twents Conservatorium in Enschede, waar ik me specialiseerde in het bespelen van het Hammondorgel en afstudeerde als docerend en uitvoerend musicus. Van jongs af aan speelde ik euphonium in verschillende regionale blaasorkesten en het Nationaal Jeugdkorps onder leiding van Piebe Bakker. Tijdens mijn conservatoriumstudie begon ik met het dirigeren van blaasorkesten en bigbands.

Ervaring

Kunstencentrum Atrium, Sneek e.o.

Docent Keyboards en Piano
Als docent keyboards Piano ben ik momenteel verbonden aan het Kunstencentrum Atrium in Sneek en omgeving. Mijn rol omvat het begeleiden en inspireren van leerlingen in hun muzikale reis, waarbij ik mijn expertise inzet om hen te helpen hun muzikale vaardigheden te ontwikkelen.

Bigband Cue, Sneek

Dirigent
Als dirigent leidde ik Bigband Cue in Sneek, wat resulteerde in gedenkwaardige muzikale optredens en samenwerkingen met getalenteerde solisten en muzikanten. Ook dirigeerde ik een aantal fanfare en harmonie-orkesten.

Toetsenist

Ik ben actief als toetsenist en heb mijn muzikale bijdrage geleverd aan verschillende projecten en optredens.

Uitgeverij de Haske/Hal Leonard

Ontwikkelaar van Keyboardlesmethode
In samenwerking met Michiel Merkies ontwikkelde ik een succesvolle keyboardlesmethode voor uitgeverij de Haske/Hal Leonard, die bijdraagt aan de muzikale educatie van vele leerlingen. Ook worden er enkele arrangementen voor blaasorkest van mij uitgegeven.

Distance Learning Programma

Programma-ontwikkelaar
Voor het Kunstencentrum Atrium ontwikkelde ik een innovatief Distance Learning programma, waardoor muziekonderwijs op afstand toegankelijker werd.

Congressen en Professionele Ontwikkeling

Ik blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in mijn vakgebied door het bijwonen van congressen, waaronder die van de International Association for Jazz Education (IAJE) en The International Music Education (TIME) in Amerika en Canada.

Arrangeur

Als arrangeur schrijf ik in opdracht voor diverse blaasorkesten, bigbands en ensembles. Mijn arrangementen worden ook gebruikt in theaterproducties en bij de begeleiding van bekende Nederlandse artiesten op festivals zoals ‘Night of the Koemarkt’ in Heerenveen. Ik heb ook arrangementen gemaakt voor Friese troubadours zoals Piter Wilkens geschreven, met name voor de Provinciale Jeugdbrassband onder leiding van Durk Lautenbach. Bij uitgeverij Ferskaat worden verscheidene arrangementen voor HaFaBra van mij uitgegeven.