CV

Aan de MPA in Leeuwarden en het Twents Conservatorium in Enschede studeerde ik hammondorgel, waar ik afstudeerde als docerend en uitvoerend musicus. Van jongs af aan speelde ik euphonium in verschillende regionale blaasorkesten en het Nationaal Jeugdkorps o.l.v. Piebe Bakker. Tijdens mijn Conservatoriumstudie begon ik met het dirigeren van blaasorkesten en bigbands.

Momenteel ben ik als docent keyboards verbonden aan het Kunstencentrum Atrium in Sneek e.o. en Toanhús in Joure. Daarnaast dirigeer ik Bigband Cue uit Sneek en ben ik actief als toetsenist. Samen met Michiel Merkies ontwikkelde ik een succesvolle keyboardlesmethode voor uitgeverij de Haske/Hal Leonard.

Naast het lesgeven heb ik voor het Kunstencentrum Atrium een programma ontwikkeld voor Distance Learning, het geven van muziekles op afstand, wat ik ook toepas in mijn eigen lespraktijk. Voor de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied bezocht ik congressen van de IAJE en TIME in Amerika en Canada.

Als arrangeur schrijf ik in opdracht voor diverse blaasorkesten, bigbands en ensembles. Ook arrangeer ik voor theaterproducties en begeleiding van bekende Nederlandse artiesten op festivals als Night of the Koemarkt in Heerenveen. Voor Piter Wilkens maakte ik veel arrangementen voor blaasorkesten, met name voor de Provinciale Jeugdbrassband o.l.v. Durk Lautenbach. Een aantal arrangementen zijn uitgegeven bij uitgeverij Ferskaat.